Här kommer det superenkla receptet:
Havrebröd i långpanna
16 stEtt lätt bakat bröd som inte ska knådas på bakbord. Den som vill kan lägga till någon bröd krydda t.ex. anis
Ingredienser
4 dl havregryn3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 paket torrjäst
2 msk flytande margarin
½ dl sirap
1½ tsk salt
5 dl ljummet vatten
Gör så här
Häll havregryn och grahamsmjölet i ett litermått och fyll på med vetemjöl tills måttet är nästan fullt.
Häll i torrjästen och blanda den med översta lagret mjöl.
Häll margarin, sirap och salt i en degbunke. Häll i vattnet som ska vara varmare än fingerljummet.
Slå i allt mjölet från litermåttet och rör om ordentligt.
Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i en långpanna.
Platta ut degen med mjölade händer så att den täcker hela plåten och blir jämntjock.
Skåra degen i rutor med en vass kniv.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 min
Grädda i 20 min
Häll i torrjästen och blanda den med översta lagret mjöl.
Häll margarin, sirap och salt i en degbunke. Häll i vattnet som ska vara varmare än fingerljummet.
Slå i allt mjölet från litermåttet och rör om ordentligt.
Arbeta ihop degen i bunken och häll ut den i en långpanna.
Platta ut degen med mjölade händer så att den täcker hela plåten och blir jämntjock.
Skåra degen i rutor med en vass kniv.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Låt jäsa övertäckt i 30-40 min
Grädda i 20 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar